Open lessen TKD Kids

In de loop van de jaren is men steeds jonger begonnen met de beoefening van Taekwon-Do. Dit heeft mede te maken met het feit dat Taekwon-Do zich ook uitgebreid richt op de mentale ontwikkeling van de beoefenaar. De Internationale Taekwon-Do Federatie heeft speciaal voor de jongsten (4 t/m 7 jaar) het ‘ Taekwon-Do Kids Development Program’ ontwikkeld. Wij zouden uw kind en u graag kennis willen laten maken met dit leuke en leerzame programma waarin kinderen spelenderwijs hun zelfverdedigingscapaciteiten ontwikkelen.

Doe mee met onze open les!
Op dinsdag 13 en 20 september 2022 zijn er open lessen in Elburg.
Op maandag 19 en 26 september 2022 zijn er open lessen in  Harderwijk.

Het ‘Taekwon-Do Kids Development Program’ wordt elke maandag in Gymzaal Biezenplein in Harderwijk gegeven en elke dinsdag in de sportzaal van Kulturhus ’t Huiken in Elburg. Op beide locaties begint de training om 16:00 uur en duurt de training tot 16:45 uur. Na de training is er de mogelijkheid voor ouders om de voortgang van het kind te bespreken.

De open lessen vinden ook op deze tijden en locaties plaats.

Het Kids Development Program
Het programma richt zich niet alleen op het ontwikkelen van de fysieke Taekwon-Do vaardigheden maar er wordt ook aandacht besteed aan:

  • levensvaardigheden (samenwerken, verantwoordelijk zijn, organiseren, leiderschap);
  • mentale vaardigheden (geheugentraining, concentratie, doorzetten);
  • bewegen en gezondheid (sport, hygiëne en gezondheid), en
  • gevaar (bewustwording, omgaan met vreemden en pesters).

Het programma maakt gebruik van activiteiten waaronder fysieke oefeningen, spelletjes, taken, rollenspel, het oplossen van problemen, quizzen en puzzels. Verder is er een strategisch beloningssysteem aan gekoppeld dat er voor zorgt dat de activiteit leidt tot een positieve ervaring voor het kind. Het richt zich op de ontwikkelingsaspecten van het spel, in plaats van het competitieve aspect. Zo wordt een kind niet alleen beloond voor het behaalde eindresultaat, maar ook voor zijn of haar getoonde inzet.

Als de kinderen het programma hebben doorlopen zijn zij klaar om door te stromen naar de reguliere jeugdtraining.

Voor meer informatie over Taekwon-Do en/of over ons kunt u terecht op de andere pagina’s van onze website en op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/tkdweb). Uiteraard mag u ons ook een e-mail sturen (info@tkdweb.nl) of bellen (06-55834281).