TKD Kids

Meer dan zelfverdediging
Speciaal voor de jongsten heeft de International Taekwon_Do Federation het Kids Development Program ontwikkeld. Dit programma is gemaakt voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en gaat verder dan zelfverdediging alleen. Het omvat ook lessen over zelfbescherming, belangrijke levensvaardigheden en karakterontwikkeling.

Voor wat betreft het fysieke gedeelte leert het kind de basis van het Taekwon-Do. De kidslessen zijn zo ontwikkeld dat wanneer de kinderen het programma hebben afgerond, zij klaar zijn om door te stromen naar de reguliere Taekwon-Do lessen.

De belangrijkste zorg van iedere ouder is de veiligheid van zijn/haar kind. Daarom zijn er onderwerpen opgenomen in het programma die o.a. gaan over gevaar en het omgaan met vreemden en pesters.

Fysieke oefeningen worden afgewisseld met spelletjes, opdrachten en het oplossen van ‘problemen’. Het TKD Kids Development Program maakt gebruik van een strategisch beloningssysteem. De kinderen worden aangemoedigd, op een positieve manier gecoacht en beloond voor de vorderingen die zij maken.

Het Kids Development Program is in Biddinghuizen, Elburg, Harderwijk en Nunspeet te volgen. In Harderwijk trainen de Kids op maandag van 16:00 tot 16:45 uur in gymzaal Biezenplein. De Kids in Nunspeet trainen op dinsdag van 16:00 tot 16:45 uur in de Veluvine. In Biddinghuizen trainen de Kids op dinsdag van 17:00 tot 17:45 uur in De Binding (De Score). De Kids in Elburg trainen op woensdag van 17:00 tot 17:45 uur in De Wimpel.

In Ermelo en Vaassen worden de kinderen van 5 en 6 jaar opgenomen in de jeugdgroep.