FitMix! trainingen

In 2016 zijn wij gestart met het geven van circuittraining, in combinatie met Taekwon-Do oefeningen, zonder fysiek contact.

Circuittraining wordt vaak bootcamp genoemd, maar dat is niet de juiste benaming. In tegenstelling tot bootcamp trainen wij niet alleen met natuurlijke obstakels, maar maken wij ook gebruik van diverse trainingsmaterialen (zoals de battle rope, kettle bells en slam balls). Hiernaast trainen wij, afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep, in- en outdoor.

FitMix! – Indoor
De indoor trainingen kunnen gevolgd worden in Elburg, Epe en Nunspeet. In ons lesrooster vindt u de exacte locaties en trainingstijden.

Na een korte gerichte warming up vindt de circuittraining plaats. Circuittraining is een full body workout. Alle spiergroepen worden getraind en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie, mobiliteit en coördinatie. De oefeningen worden uitgevoerd in circuitvorm, welke in totaal ongeveer 30 minuten duurt.

Het doel van circuittraining is om je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Perfect voor iedereen die wil afvallen, in spiermassa wil aankomen, of zich fitter wil voelen.

Hierna volgt de bokszaktraining. Middels Taekwon-Do gerelateerde oefeningen leert men het lichaam zo effectief mogelijk in te zetten.

Het gericht stoten en trappen en het met kracht en snelheid uitvoeren van de oefeningen, dragen bij aan het ontwikkelen van de zelfverdedigingscapaciteiten en daarmee ook aan het zelfvertouwen.

FitMix! – Outdoor
Op verzoek van een aantal leden en naar aanleiding van de zeer geslaagde buitentrainingen gedurende de periode dat wij niet binnen mochten trainen (corona), hebben wij de knoop doorgehakt: wij gaan ook buiten trainen!

De bosrijke omgeving van Nunspeet leent zich bij uitstek voor de bootcamp / circuittraining zoals wij deze al jaren indoor verzorgen. Denk hierbij aan de omgeving rondom de Zandenplas, de trimbaan bij het Belvedèrebos en het bos nabij het Transferium.

Wandelend en hardlopend zal er een parcours worden afgelegd waarbij tussentijds spierverstevigende oefeningen worden uitgevoerd. De targettraining zal, net zoals bij indoor FitMix!, ook deel uitmaken van deze training.

De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs met ruim 25 jaar ervaring in het geven van sportles.

De outdoor trainingen vinden plaats op zondagochtend. Iedereen, ook als je verder geen trainingen bij ons volgt, kan aan deze outdoor trainingen deelnemen. Per training bedragen de kosten € 5,00 per persoon. Aanmelden voor deze training is vereist, aangezien wij niet altijd vanaf dezelfde plek starten. De verzamelplaats wordt uiterlijk op de zaterdag voor het trainingsmoment bekendgemaakt.

FitMix! groepen
Het voordeel van het trainen in groepsverband is dat men elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven en natuurlijk is het ook gewoon gezellig! De leeftijd varieert van 18 jaar tot 65+.