FitMix! trainingen

Op verzoek van enkele ouders van Taekwon-Do leerlingen zijn wij in 2016 gestart met het geven van circuittraining, in combinatie met Taekwon-Do oefeningen, zonder fysiek contact.

Circuittraining wordt vaak bootcamp genoemd, maar dat is niet de juiste benaming. In tegenstelling tot bootcamp trainen wij niet alleen met natuurlijke obstakels, maar maken wij ook gebruik van diverse trainings-materialen (zoals de battle rope, kettle bells en slam balls). Hiernaast trainen wij, afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep, in- en outdoor.

Inhoud FitMix!
Na een korte gerichte warming up vindt de circuittraining plaats. Circuittraining is een full body workout. Alle spiergroepen worden getraind en er wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie, mobiliteit en coördinatie. De oefeningen worden uitgevoerd in circuitvorm, welke in totaal ongeveer 30 minuten duurt.

Het doel van circuittraining is om je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Perfect voor iedereen die wil afvallen, in spiermassa wil aankomen, of zich fitter wil voelen.

Hierna volgt de bokszaktraining. Middels Taekwon-Do gerelateerde oefeningen leert men het lichaam zo effectief mogelijk in te zetten.

Het gericht stoten en trappen en het met kracht en snelheid uitvoeren van de oefeningen, dragen bij aan het ontwikkelen van de zelfverdedigings-capaciteiten en daarmee ook aan het zelfvertouwen.

FitMix! groepen
Het voordeel van het trainen in groepsverband is dat men elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra te geven en natuurlijk is het ook gewoon gezellig! De leeftijd varieert van 20 jaar tot 65+. Voor € 22,50 per maand mogen de FitMix! trainingen gevolgd worden in Elburg, Epe en Nunspeet.